SVANGERSKAPET

Svangerskapsomsorg er mer enn å sjekke blodtrykk og urin. Svangerskapsomsorg er først og fremst omsorg for din og barnets helse. I tillegg til å sjekke barnets hjertelyd og vekst og kontrollere urin og blodtrykk hos mor, er det også et tilbud der du skal bli hørt og sett - og både din fysiske og psykiske helse ivaretas.

 

Trygghet gjennom svangerskapet er viktig - kontinuerlig oppfølging av kjent jordmor og god tid, er vesentlig for at behovene dine skal bli ivaretatt gjennom svangerskapet. Informasjon skal gis så du som gravid kan ta informerte valg utifra dine behov.

 

Du kan selv velge hvordan du ønsker og følges opp i svangerskapet. Noen går til jordmor og lege, andre kombinerer. Hos meg har du alltid fullt fokus og opptil 45 minutter til disposisjon per konsultasjon. Jordmor kan søke fødeplass, henvise til UL, blodprøver og lege, samt søke svangerskapspenger.

.

Forbered deg til fødsel

Hvordan forbereder man seg til noe så stort, ukjent og unikt som en fødsel? Til noe vi vet så lite om på forhånd når det kommer til tidspunkt, varighet og opplevelse.

En fødsel betyr noe for oss – det har den alltid gjort. Ikke bare at man føder, men også hvordan man føder. En fødsel er en stor opplevelse i livet, den er av stor betydning og verdi og vil påvirke oss på så mange områder - kanskje for resten av livet.

Vi bryr oss om det øyeblikket der vi for første gang møter barnet vårt. En god fødsel gjør oss sterke, trygge og gir oss troen på oss selv. Den gjør båndene mellom oss, barnet og partneren vår varme, kjærlige og tette. Derfor er det så viktig for oss at vi kan se tilbake på fødselen som en god opplevelse.

Som gravid er det vanskelig å planlegge fødselen sin i detalj, eller lage en fast mal for hvordan den skal bli. Men du kan forberede deg på opplevelsen som en fødsel er. Du kan bruke svangerskapet til å tenke gjennom hva du ønsker og har behov for den dagen du skal føde, og hvor og hvordan du kan få dette best mulig dekket.

Da vil du lettere ha mulighet for å kunne ta informerte valg og være med på å forme din egen fødsel utifra det som er viktig og verdifult for deg. På den måten vil du føle større trygghet, kontroll og tilstedeværelse – og du er på god vei mot en god fødselsopplevelse. Jeg har samlet mine aller beste råd og erfaringer om hva som er det beste utgangspunktet for en normal fødsel og en god fødselsopplevelse her.

Fødsel og Hormoner

Å føde barn er ikke en medisinsk prosedyre. Det er en avansert, og spesielt balansert kombinasjon av dine hormoner, som er nødvendig for at fødselen din skal foregå normalt. 

Et kompleks sett av hormoner jobber sammen for å bringe nytt liv til verden. Hormonbalansen er i stadig endring gjennom svangerskapet og fødselen, så de hele tiden skal være tilpasset både mor og barnets behov. Dette er en av de mest fasinerende, men allikevel minst forståtte komponentene i en fødsel.

Det er derfor spesielt viktig både for deg som skal føde, og den som skal hjelpe deg gjennom fødselen, å vite noe om hvordan hormonene fungerer best under fødsel og hvordan man kan unngå å forstyrre denne prosessen.

For at hormonbalansen ikke skal forstyrres og disse prosessene skal gå mest mulig ukomplisert, må forholdene legges tilrette for at du føler deg trygg, at du opplever ro og privathet, frihet til å følge instinktene dine og blir omsorgsfullt ivaretatt når du skal føde barnet ditt.

 

Har du kunnskap om hvordan du tilrettelegger for at hormonene skal fungere best mulig, har du også det beste utgangspunktet for en normal fødsel. Du kan lese mer om Fødsel og Hormoner her

REFERANSER

"Jeg har kjøpt heftene dine - anbefales veldig, både for oss jordmødre og gravide! Tusen takk!

Magnhild Storbæk

“Jeg er så fornøyd med at du var jordmora mi! Tusen takk for den rausheten du viste meg og omsorgen du ga meg"

Kristine Bjørnstad

“Du ga oss styrke og trygghet, og ikke minst troen på at vi ville klare det. Jeg setter stor pris på at jeg fikk tillit og ro til å lytte til kroppen min og gjøre som den sa"

Anette Ødegaard

"Akkurat det man trenger med kul på magen - god faglig veiledning gjennom fine samtaler med god tid og masse omsorg. Tommel opp!!"

Kari Befring Bjørnstad