Jordmorbloggen

av jordmor Kristina

Så glad!

Så glad blir jordmora når en liten søt og bløt kommer til verden hjemme i stua!

Aldri blir jeg lei av å oppleve livets mest magiske, grensesprengende, strevsomme, nydelige og fantastiske. Den utrolige kvinnekroppen og den enorme styrken vi kvinner har i oss når det virkelig gjelder. Jeg kjenner det langt inn i hjertet og ut i hestehalen. Jeg kjenner gleden til de som akkurat har blitt foreldre. Jeg kjenner lettelsen og kjærligheten. Jeg kjenner gleden over gode fødselsopplevelser, både for mor, far og barnet. Og jeg kjenner takknemligheten ved å være så heldig å få lov til å få være med på denne reisen og opplevelsen.


Forrige uke var full av fødsler, barselbesøk og hjemmebesøk til de som venter høstbarn. Så mye glede og forventinger på en uke skal du lete lenge etter. Så mye variert "arbeid" er ikke for pyser. Det er slitne, matte og glade mammaer med melkespreng og ømme underliv. Kjærlighet og omsorg. Masse følelser, tårer og latter. Gode tips, støtte og oppmuntrende ord kommer godt med.


Det er kommende mammaer som trenger god veiledning, informasjon og ikke minst gode fødselshistorier - for å få troen på seg selv, at det går an, hva kroppen kan, hvor sterk den er. Jeg kunne ønske kvinner var flinkere til å dele disse historiene, fremfor de som ikke er så gode. Kvinner er sterke, kroppen er fantastisk - jeg klarte det, da klarer du det. Du kan føde! Jeg har troen på deg!


Etter en helg med vaktfri - det kjentes godt - er det vakt igjen. Nå venter jeg på alle de små søte høstbarna. Som skal komme til verden i litt mørkere netter, kanskje med litt regn og ulende vind utenfor fødehuset. Jeg lader batteriene og gleder meg til å møte dem!


Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Merk: Alle private bilder på denne bloggen deles med godkjennelse av familiene. Vær snill å respektere deres valg og opphavsrett. Ikke kopiere, lagre eller skriv ut noen av bildene.

 

Du er selvfølgelig velkommen til å dele linken til denne siden om du ønsker.