Jordmorbloggen

av jordmor Kristina

Å lese gode fødselshistorier er som å ha koden til låsen

I påsken mottok jeg en mail fra Therese, som jeg gjerne vil dele med dere med hennes samtykke. Therese bor et annet sted i landet enn meg, jeg har aldri truffet henne - men hun har lest bloggen min.

Hei Måtte berre innom for å seie TAKK! I 2012 fødte jeg ei frisk og god jente på sykehuset. Alt var bra med jenta vår, men eg hadde nett opplevd det mest traumatiske i mitt liv. Tangforløsning liggjande med beina festa i stol etter 36 timar, fødsel som sto bom stille (eg var livredd heile tida) og jordmødre som eg følte kjefta på meg. Eg var så veldig veldig skuffa over meg sjølv, eg tenkte eg hadde feila - å føde kunne eg ikkje - og eg som hadde gleda meg sånn! Sett for meg kor sterk eg er og at kroppen kom til å vite kva den skulle.

I 2015 fikk vi treffe veslebror. En solid kar på 4.5 kg vart fødd på storken på Haukeland, med akupunktur og badekar som smertelindring. Fødselen helbreda sår frå fødsel nr 1. Eg er så veldig taknemmelig. Opplevelsen var heilt fantastisk. Kva har dette med deg å gjere? ALT!! Før fødsel nr to leste eg kun en ting om fødslar - din blogg. Om igjen og om igjen og om igjen! Om kvinners fødekraft, om kor viktig det er å kjenne seg trygg. 9 timar etter første rie var lillebror født, rett etter fødselen sa eg til min mann "dette kan ikkje være siste gangen vi får oppleve dette!!"

Illustrasjonsfoto

I juni får vi oppleve det igjen - og eg les bloggen din og gleda meg. Så inderlig. TAKK for at du deler gode fødselshistoriar. Eg er deg evig takknemmelig.

Jeg ble så rørt når jeg leste det Therese skrev. Jeg ble så glad på hennes vegne. At hun på tross av en dårlig fødselsopplevelse, klarte og snu det ved å lese gode fødselshistorier og igjen få troen på seg selv, sin styrke og sin kropp. Kroppens evne til å føde barn. Det var ikke den som sviktet henne ved hennes første fødsel, det var systemet som sviktet i å gi henne god omsorg og trygghet.

At min blogg og fødselshistoriene her har vært med på å bidra til at hun fikk en god fødselsopplevelse og kunne hele vanskelige opplevelser fra sin første fødsel, det føles godt langt inn i hjertet. Det gir meg motivasjon til og fortsette og dele historier, opplevelser og tanker - og det TAKKER jeg for!

"Å lese og høre gode fødselsopplevelser er som å ha koden til låsen. Budskapet er ”Jeg klarte det, Du klarer det!” Det har en mye større betydning enn du kanskje forstår der og da."


Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Merk: Alle private bilder på denne bloggen deles med godkjennelse av familiene. Vær snill å respektere deres valg og opphavsrett. Ikke kopiere, lagre eller skriv ut noen av bildene.

 

Du er selvfølgelig velkommen til å dele linken til denne siden om du ønsker.