Jordmorbloggen

av jordmor Kristina

Dette tjente jeg i 2015 (sannheten vil sjokkere deg!)

Jeg har startet ferie, og da får man plutselig mye tid til å tenke over livets mer seriøse sider.

I går satt jeg å leste VG, og de kunne informere meg om hvor mye norges største bloggere håver inn i kroner og ører. Du store alpakka, dette er driftige folk! Mange timer hver eneste dag sitter de og skriver om sitt liv og det som interesserer dem – og tydeligvis mange mange andre.

Det er ikke hva bloggerne tjener som jeg syntes er mest fasinerende, det er HVOR MANGE lesere disse bloggerne når ut til! Jeg vet i det minste at blogging tar tid! Noen ganger tenker jeg ut et blogginnlegg i løpet av en dag, noen ganger tar det en uke – andre ganger tar det meg bare noen timer å skrive ned en fødselshistorie. Inntekten er den samme – null og niks – i kroner og øre da vel og merke. For formålet med min blogg er jo ikke å tjene penger, men å fortelle gode fødselshistorier, normalisere fødsler og gi kvinner trygghet og et alternativ når det gjelder svangerskap- og fødselsomsorg. Så hver gang jeg får en henvendelse fra en gravid som har lest fødselshistoriene på bloggen min, og ønsker å føde hjemme – ja så har jeg jo flere enn jeg tjent på det :) Men jeg kunne virkelig ønske at jeg nådde ut til MANGE med mitt budskap.

Skulle jeg ønske å tjene penger på bloggen har jeg forstått at jeg burde skrive om noe annet. Jeg har vurdert å skrive et innlegg om den nye mascaraen min. Den er ikke vannfast men ”tårefast” - fikk jeg opplyst når jeg kjøpte den. Jeg har testet den ut, og den tåler både vannfødsler, fostervann og tårer når jeg blir rørt. Like fin før fødsel, som etter. Det må jo være interessant for alle! (jordmødre i det minste!)

Eller jeg kunne skrive ganske mye om den nydelige neglelakken jeg fikk av en fornøyd mamma. Jeg kan dessverre ikke nevne navn på verken mor eller produkt, da ville det sikkert vært både produktplassering og brudd på taushetsplikten – og jeg kan risikere å få både skatteetaten og fylkeslegen på nakken. Så da faller kanskje den planen bort..

Så tilbake til formålet med bloggen. De fleste kvinner bruker mascara og neglelakk, men de føder jo også en eller flere ganger i livet sitt. Det burde jo også være i deres interesse å få en fin fødselsopplevelse!

Jeg gikk til ungdommen i huset for råd om hvordan jeg skulle øke antall lesere av bloggen. For om ikke de fremtidige fødende leser den, så kan de jo heller ikke ha nytte av den når de skal føde eller velge fødested. Det haglet ikke akkurat med forslag, men: en hjemmefødsel på Skam eller å betale en av de kjente bloggerne til å føde hjemme var ikke så aller verst ideer, kanskje bare litt urealistiske. Det forslaget jeg satset på i første omgang var Clickbate. Om du ikke vet hva det er, kan jeg raskt forklare at det er når du lager sjokkerende overskrifter på blogginnleggene dine – som gjør at folk blir nysgjerrige og vil lese innlegget. Hvorpå innlegget selvfølgelig ikke har så mye å gjøre med overskiften.

Du begynner kanskje å skjønne det nå? Der sitter du kanskje og leser og venter på å finne ut sjokkerende informasjon om inntekten min. Men alt jeg ville med innlegget var å prøve å finne frem til hvordan jeg får flere til å lese bloggen min. Jeg er spent på om det virker!

Om ikke denne typen overskrift (ref. Clickbate) og innlegg skulle fange oppmerksomheten til de fremtidige fødende vet ikke jeg. Da må jeg kanskje gå grundigere til verks og spørre bloggspesialistene om råd. For jeg VIL SÅ GJERNE at alle skal få mulighet til å i hvert fall høre om de mulighetene og valgalternativene de har når de skal velge fødselsomsorg.

Utover det lover jeg å holde meg til det jeg kan best, eller i hvertfall bedre enn blogging.

Preach to that!

Ha en fin sommerdag <3

#feriegjørnoemeddegass


Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Merk: Alle private bilder på denne bloggen deles med godkjennelse av familiene. Vær snill å respektere deres valg og opphavsrett. Ikke kopiere, lagre eller skriv ut noen av bildene.

 

Du er selvfølgelig velkommen til å dele linken til denne siden om du ønsker.