Jordmorbloggen

av jordmor Kristina

2016..Bring it on!

Så er vi i gang igjen!

Nytt år og nye muligheter. Vinteren har så langt vært ganske rolig på fødefronten, men det har også vært litt godt etter en veldig travel og produktiv vår, sommer og høst i 2015.

2015 ble nok et "rekordår". 54 gravide damer har vi fulgt opp og hatt vaktberedskap for. Noen fødte på sykehus på grunn av overtid, eller andre faktorer som gjorde at de falt utenfor seleksjonskriteriene for hjemmefødsel. Noen ble overflyttet til sykehuset i løpet av fødselen på grunn av omstendigheter som gjorde det tryggere å føde der. Men 48 små søte bløte babyer kom til verden hjemme. Lykke!

Nå ligger 2016 klar til bruk. I februar venter vi 5 hjemmefødte barn, og alle familiene har nå fått hjemmebesøk. Fødeutstyret er kokt og sterilisert, fødebagen er pakket og bensintanken full. Så krysser vi bare fingrene for et greit vinterføre - også på nattestid!

I Jordmorkroken har jeg stadig besøk av maver som blir rundere og rundere, og forventningene øker i takt med SF-målet. Små raske hjerteslag som banker ut i doppleren. Gode samtaler. Spenningen og gleden til å møte og se hvem som ligger der inne i maven - og jeg gleder meg og er spent med dem.

2016... Bring it on!


Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Merk: Alle private bilder på denne bloggen deles med godkjennelse av familiene. Vær snill å respektere deres valg og opphavsrett. Ikke kopiere, lagre eller skriv ut noen av bildene.

 

Du er selvfølgelig velkommen til å dele linken til denne siden om du ønsker.